Zsidó negyed - Kazinczy utca

2014. október 17., péntek

A zsidó negyedbe tervezett kirándulás előtt tájékozódtam, hogy a Gozsdu udvaron kívül milyen látnivalókat érdemes még megnézni. Ezek között kiemelt helyet foglalt el a a Király utcát és a Rákóczi utat összekötő Kazinczy utca, amely a welovebudapest.hu szerint a negyed egyik legszűkebb és legforgalmasabb utcája. Itt található a szecessziós stílusban épült Kazinczy utcai zsinagóga, a Magyar Elektrotechnikai Múzeum, és innen indult el az elmúlt évek romkocsma-forradalma is 2004-ben a Szimpla Kerttel.


Sajnos a zsinagóga zárva volt, így csak kívülről csodálhattam meg. Az utcán végigsétálva egészen más volt a benyomásom, mint a Gozsdu udvarban. Mert míg az utóbbit szépen helyrehozták, addig a Kazinczy utca elkeserítően elhanyagolt. A különböző híres kocsmák pedig nappal nem nyújtanak nagy látványosságot, úgy tűnik, ide éjszaka érdemes visszatérni.

Mikor sétám befejeztével visszamentem a  Holló utcai parkolóházba, az alsó szinten old timer autók és motorok kiállítására lettem figyelmes. Az utolsó néhány fotó itt készült.












4 megjegyzés:

Dofka Zsuzsanna írta...

Kedvelem ezt a környéket, de este valóban egész más a hangulata. Tetszik az összeállításod :)

2014. október 19. 9:21
TiSza írta...

Köszönöm Zsuzsa. Tervezem, hogy egyszer este is ellátogatok ide.

2014. október 19. 12:03
Cséfalvay Katalin írta...

Hozza a negíed hangulatát. Szuperek a képek!

2023. március 20. 9:49
TiSza írta...

Köszönöm!

2023. március 21. 18:23

Megjegyzés küldése

 

2009 ·TiSza by TNB