Tavasz a youtube-on

2017. április 24., hétfő

Ákos barátommal gyerekkorunk óta együtt zenélünk. Minden ősszel elvonulunk Agárdra egy hétvégére, ahol péntek délutántól vasárnap reggelig csak zenélünk és zenélünk. Meg egy kicsit iszogatunk is. Meg dumálunk, sétálunk a Velencei tó partján, és élvezzük, hogy vagyunk.

Ilyenkor egy kis teret kap a kreativitásunk is: dalokat és szöveget írunk és felvesszük számítógépre. (Régebben magnóra történt a rögzítés, de ma már a könnyen elérhető stúdióprogramok segítségével sávonként is felvehetők a dalok).

Jó móka ez nagyon, már vagy negyven éve csináljuk. S mivel olyan kevés az az évi egy alkalom, egy ideje tavasszal is összejövünk valamelyikünknél és reggeltől késő délutánig zenélünk. Ilyenkor ott alvás nincs és zeneszerzés sem mindig, egyszerűen csak muzsikálunk.

Sok dalunk összegyűlt már, amelyekkel nincs semmi célunk, hiszen csak úgy, a magunk örömére születtek. Nem is nagyon hallja, hallgatja más, csak mi - no meg a szűk családi és baráti kör. 

Mivel a lehetőség adott, most úgy gondoltuk, csinálunk egy saját zenecsatornát a youtubon, amelyre feltöltögetjük dalaink egy részét. Ha egyáltalán lesz annyi erőnk, hogy klipet is forgassunk hozzájuk... 

Indulásként a Tavasz című apróságot tettük fel, mert ennek a "videóját" egyszerű volt megalkotni, elég volt hozzá néhány fotó - és a bejegyzés ezen a ponton máris kapcsolódik a blog témájához. A két hangszerre készül zenét tavaly Kistarcsán vettük fel, majd némi madárdalt kevertünk alá s ez most a youtube-on meghallgatható, megnézhető.



(Úgy hívjuk magunkat: KéSz, ami a Kecskeméti éSzabó kezdőbetűiből áll össze.)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

2009 ·TiSza by TNB