Fény-Ányék-Szín Világ fotópályázat

2012. október 15., hétfő

Mai hír, hogy a Prizma Kör FÉNY-ÁRNYÉK-SZÍN VILÁG  fotópályázatán az Árnyék kategóriában 1. díjat kapott a Fények és árnyak c. képem, a Szín kategóriában pedig a kiállítottak közé került a Lámpa-ernyő c. fotóm.

Színprofilok, színterek

2012. október 12., péntek


A Facebookon olvastam egy fotós beszélgetést arról, hogy milyen színtérbeállításokat érdemes használni a Photoshopban. Ilyenkor elsősorban az Adobe RGB és az sRGB közötti választás merül fel kérdésként.

Ez egy olyan terület, amelyről az amatőr fotósok legtöbbje elég kevés ismerettel rendelkezik (én is).

Sümegi Andrástól olvastam korábban egy fotovilag.hu-n megjelent 2008. évi cikket, amelyben ezt a kérdést elég jól körbejárja. Megpróbáltam egy kicsit a saját értelmezésemben összefoglalni, hátha másnak is hasznos lehet.

Őszi előzetes kalappal és esernyővel

2012. október 11., csütörtök


Már ősz van ugyan, de azért az elmúlás színkavalkádja még nincs jelen a képeken. A helyszín ezúttal is a kedvenc területem, a Népliget, segítőim pedig Molnár Mónika és Erika barátnője, Dági Szandra.

Nemzeti Vágta

2012. október 7., vasárnap

Évek óta eltöltök néhány órát a Nemzeti Vágtán, és mindig találok valami fényképezni valót a nagy forgatagban.

Az idei rendezvény a legszegényesebb volt valamennyi közül, talán a válság nyomta rá a bélyegét, nem tudom. Korábban az Andrássy út a  Hősök terétől a Bajza utcáig tömve volt bódékkal, üzletekkel, kirakodókkal, mostanra ezek mind eltűntek, és egyébként is valahogy szürkébb volt az egész - de az is lehet, hogy csak én képzelem.
 

2009 ·TiSza by TNB