A karácsonyi fényvillamos útján

2012. december 12., szerda

December 9-től ismét látható a pesti korzón és a budai oldalon a díszruhába öltöztetett karácsonyi fényvillamos. A szerelvényt 3.500 méter füzéren csaknem 40.000 kék és fehér fényű led borítja. Állítólag az utastere is különlegesen van kidíszítve, de mivel még nem utaztam rajta, ezt nem tanúsíthatom.


Alig két nappal a villamosjárat elindítása után az esti órákban már ott toporogtam a Vigadó téren, hogy lefényképezzem a csillogó csodát. Előzőleg tájékozódtam a neten, hogy eddig miféle képeket készítettek róla már fotóstársaim, és megállapítottam, hogy bizony nagyon sokfélét. Ennek ellenére próbáltam valami olyasmit összehozni, amit még nem láttam (de ettől persze még nincs kizárva, hogy létezik). Ezért úgy döntöttem, hogy a villamos csak a fényes hátterét fogja adni egy egyébként is szép budapesti részletnek, Marton László Munkácsy- és Kossuth-díjas szobrászművész Kiskirálylány című szobrának, ami mögött a Szabadság-szobor és az Erzsébet híd is látható. Majd egy órát fagyoskodtam az állvány mögött, mire a fényvillamos a meghirdetett menetrendhez képest vagy 20 perc késéssel megérkezett. Épp a kék óra vége felé jártunk (bár ez a képen a sokféle fényhatás miatt nem igazán látható):


Persze a fényvillamos megérkezéséig se maradtam tétlenül, készítettem néhány hosszú záridős képet a normál villamosról is. Főként azért, hogy a megfelelő beállításokat belőjem, de közben az egyik Lánchidas kép is elég jól sikerült, igaz, azért mesze nem olyan látványos, mint a sok ezer izzó látványa.


Végül megvártam, míg a fényvillamos a Lánchíd felől visszaérkezik, és arról is készítettem egy kissé szűkebb kivágású képet. A háttér szép, de a kép jobb alsó része kissé üres. Így utólag úgy gondolom, hogy talán bele kellet volna állnom a képbe. Bár én nem vagyok olyan szép, mint a Lánchíd...





4 megjegyzés:

Kozma Erzsébet írta...

Szép fotók születtek a fényvillamosról. Tényleg nem ártott volna ha a két utolsó képen a járdán sétál vagy épp bámészkodik valaki. Ha megfogalmazódott benned az ötlet, hogy odaállhattál volna, akkor még megteheted. :-)

2012. december 12. 22:48
TiSza írta...

Köszönöm Erzsi. Hát igen, lehet újra próbálkozni, de nem biztos, hogy ráveszem magam a fagyoskodásra újra.

2012. december 13. 7:48
shadow írta...

Nagyon hangulatosak!

2012. december 15. 17:45
TiSza írta...

Köszönöm, shadow!

2012. december 15. 18:02

Megjegyzés küldése

 

2009 ·TiSza by TNB