Alkonyóra

2013. február 7., csütörtök

Reggel harminc centis hóra ébredtünk, s vagy húsz percig lapátoltuk, mire munkába tudtunk indulni. Már útközben felfigyeltünk rá, hogy a fák ágain elterpeszkedő vastag hótakaró milyen látványos kontúrokat ad a tájnak.

Mire hazaindultunk, a hó nagy része lecsorgott a fákról, az ágakon csak mutatóba maradt néhány fehér folt. A naplemente fényei viszont mindenért kárpótoltak. Amikor előkaptam a kocsi csomagtartójából a kompaktot (ami szinte mindig nálam van - elfér), még a nap korongja is jól kivehető volt. Ám a csömöri Auchan parkolójából lehetetlen volt fotózni, mert rengeteg zavaró elem tolakodott a képbe (autók, oszlopok, táblák). Közelebb kellett menni a látványhoz. Kicsit csalódottan konstatáltam, hogy ezzel rögtön takarásba is került a nap (mert alacsonyabbra jutottam), de még így is érdemes volt megörökíteni a vörös és sárga fényben úszó havas tájat.

2 megjegyzés:

Kozma Erzsébet írta...

Tényleg nagyon szépek a színek, remek a szerkesztése is. Ismét bebizonyosodott, hogy jó helyen lenni jó időben remek dolog. Ilyenkor még egy kompakttal is nagyszerű képet lehet alkotni, persze ha jó szemmel és fotós tudással is rendelkezik az ember. Na, jól megfogalmaztam, remélem érthető...:-)

2013. február 8. 17:36
TiSza írta...

Az a jó, hogy tájképet kompakttal is jól lehet fényképezni, ahhoz nem kell nagy technika. Csak legyen nálad...

2013. február 8. 20:42

Megjegyzés küldése

 

2009 ·TiSza by TNB