Military-projekt Szabó Petrával

2013. március 18., hétfő


A múlt hétvégén Szabó Petra ötletét valósítottuk meg, melyben a katonai gyakorlóruházathoz hasonlító öltözetbe bújt a fotózáshoz. A helyszín a Népliget volt, ahol a sminkelés alatti várakozás közben felfedeztem egy romos épületet. Többször is jártam már arra, de sosem vettem még észre, a fák lombjai eddig elrejtették előlem. Most azonban kopaszon meredeztek a fák karjai.

A fotózást a szabadban kezdtük, majd az épület falai között folytattuk. Csuka Orsi a végén még a filmekből ismert álcázó arcfestést is bevetette a military-jelleg kihangsúlyozása érdekében. Persze hiába a katonai öltözék, a feketével csíkozott arc és a szigorú tekintet, a modell szépsége egy percre se feledteti el velünk a valóságot. Éppen ezért (vagy ennek ellenére) a military-jelleget kiemelő képek mellett egyszerű portrék is születtek - ahogy általában mindig.

Modell: Szabó Petra
Smink: Csuka Orsolya
Helyszín: Budapest, Népliget

 







 

8 megjegyzés:

nbgbgb írta...

Nagyon jó sorozat! Dögös! Nem is tudtam, hogy a Népligetben van ilyen helyszín, pedig 500m-re lakok tőle.

2013. március 18. 21:42
Kozma Erzsébet írta...

Na, hát itt vannak...:-)
A helyszín, a fények, a modell, a smink, a képek minősége mind mind tetszik. Ez a "military" öltözet viszont szerintem túl lájtosra sikeredett. Hogy őszinte legyek én ilyen testhezálló terep színű nadrágot még nem is láttam. Valami sokkal vadabb, valódi katunaruhát(vagy valami ahhoz jobban hasonlítót) és brutális bakancsot képzeltem el. Ez persze gondolom leginkább attól függött, hogy a modellnek mi tetszik és mit tart az egyéniségéhez illőnek.

2013. március 19. 7:34
TiSza írta...

Köszönöm mindkettőtöknek.
Gábor a Népliget metrómegállótól nincs messze az épület - én se vettem észre, amíg lombosak voltak a fák, pedig közvetlenül az út (járda) mellett van
Erzsi, gondolom Petra olyan ruhát vett fel, amilyet szerezni tudott. (Stylistünk nem volt.) Tény, hogy inkább csak emlékeztet a katonai gyakorlóruhára, amolyan jelzésszerű megoldásként. Ugyanez a nadrág zöldes színben kicsit hihetőbb lett volna (gondolkodtam is, hogy ne színezzem-e át Photoshoppal).

2013. március 19. 7:46
Kozma Erzsébet írta...

Rendben, de remélem nem sértődtél meg te sem és a modell sem fog a véleményem miatt. Csak őszinte akartam lenni hisz hazug véleménnyel mit sem ér az ember.

2013. március 19. 8:13
TiSza írta...

Erzsi, dehogy sértődtem meg, egyrészt nem is volt sértő, amit írtál, másrészt meg egyet is értek vele. És azzal is egyetértek, hogy tényleg csak az őszinte szóval ér valamit az ember. Szóval nincs a véleményeddel az égvilágon semmi bajom.

2013. március 19. 12:04
Kozma Erzsébet írta...

Köszi, hogy megnyugtattál.:-)

2013. március 19. 17:08
Jánvári Noémi írta...

Aaaaa, ez a romos épület de jóóóó *-* ♥
A két fekete-fehér portré tetszik a legjobban! A sminkes lány pedig egy volt kollégám felesége; de kicsi a világ :)

2013. május 28. 12:28
TiSza írta...

Kicsi, igen :) Nekem is a ff-ek a kedvenceim, azokból is az első.

2013. május 28. 12:58

Megjegyzés küldése

 

2009 ·TiSza by TNB