Erzsébet híd - Szarvas

2015. január 15., csütörtök

Tegnap Békés megyében jártam, s hazafelé útba ejtettem Szarvast, a Dél-Alföld egyik kis gyöngyszemét, ahol a folyó mindig tartogat valami fotózni valót.

A Hármas-Körös holtágán átvezető városi hídról remek kilátás nyílik mindkét irányba. Az egyik oldalról a híres tűhullató mocsári ciprusok láthatók, amelyeknek kúp alakú léggyökerei akár 1,5 méter magasra is megnőhetnek, a másikról pedig a milleniumi emlékmű szúrja ki a szemünket, a vízből kimagasodó 15 m-es oszlopával, rajta a királyi koronával (Mihály Gábor 2000-ben átadott munkája).

Mindezeket jól ismertem már, a szememnek viszont új látvány volt a ciprusok mögött kicsit messzebb meghúzódó fahíd, ami - mint megtudtam - az Erzsébet nevet viseli. Erzsébet híd tehát nem csak Budapesten található, hanem Szarvason is.

A 2011-ben készült gyaloghíd az Erzsébet ligetet köti össze a városi oldalon található Vízi Színházzal. A híd korlátja, pillérei és drótkötelei kihagyhatatlan, fotózásra csábító geometriai mintákat mutatnak - nem is tudtam nekik ellenállni.

A képeket főként Canon EF-S 10-18mm szuper nagylátószögű objektívvel készítettem, amely jól kiemeli (sőt, megfelelő mértékben el is túlozza) a látványt (bár a következő fotóhoz - amit a legjobban kedvelek -, éppen a Canon EF 35mm/f2-t használtam).






4 megjegyzés:

Kozma Erzsébet írta...

Roppant fotogén ez a híd tényleg, megértem, hogy nem hagyhattad ki.:-)

2015. január 18. 21:27
TiSza írta...

Nem egyszer ott is felfedezhetsz még valamit, ahol már sokszor jártál. Hát még akkor, ha régen voltál ott :)

2015. január 20. 11:55
Hungarian Horntail írta...

Valóban fotogén szerkezet, a kedvencem a 2. (függőleges) kép, ahol a fejünk fölé hajlanak az ívek :)

2015. január 28. 11:40
TiSza írta...

Nekem is :)

2015. január 28. 13:56

Megjegyzés küldése

 

2009 ·TiSza by TNB