Hosszú fények éjszakája

2016. június 24., péntek

Június 23-án 21 óra tájban flashmobot rendeztek  a Gellért-hegyen "Az ezer fény éjszakája" címen az alábbi invitálással:

"Budapest szíve a Gellért-hegy. Ha este felnézel rá a rakpartról, sokszor láthatod a rengeteg vakuvillanást, ahogy a turisták a várost fényképezik a Citadella tövéből. Innen jött az ötlet, hogy világítsuk ki az egész hegyet egy kis időre!

Ha van kedved, gyere fel a hegyre, hozd a fényképeződ, és kattints egy képet a rakpart felé! Ha nincs géped, vagy inkább a túloldalról vennél részt, gyere ki a Duna pesti partjára, és nézd, ahogy pár percig úgy világít a hegy, mint egy csillagszóró!" (gk.lka.hu/budaflash/index.html)

Engem természetesen az esemény megörökítése érdekelt inkább, ezért szokott helyemrőla pesti oldalról  terveztem a fotózást a Szabadság és az Erzsébet híd között. Korábban itt mindig télen próbálkoztam (amikor jóval korábbra esik a kékóra), nyári tapasztalatom még nem volt. Megrökönyödve tapasztaltam, hogy a megszokott teraszok le vannak zárva, mindenhol privát parkolók vannak, a jó helyekre nem lehet bejutni. Mivel eléggé kiszámítottam az időt, kétségbeesetten keresgéltem valami megfelelő helyet, ahonnan fotózhatok. Végül a Szabadság hídra felvezető sétányon horgonyoztam le.

Az esemény nemigen váltotta be a hozzáfűzött reményeimet, mert bár nyilván sokan vakuztak, a fények néhány adott helyere koncentrálódtak, így az egész hegyoldal sajnos nem borult "fényárba". Nagylátószögűvel is készítettem képeket, de azok nem mutatnak semmit sem. Azt hittem, hogy a 30 mp-es expó elég lesz ahhoz, hogy sok villanást elkapjak (végül is így történt), de ez sem volt elég ahhoz, hogy látványos legyen a dolog. Végül a 70-200-zal készítettem az egyetlen valamit mutató képet, bár igazság szerint ez sem túl érdekfeszítő. Baloldalon a kis pöttyök mutatják a vakukat.



Ha már ott voltam, rutinból csináltam néhány képet a Szabadság hídról is, bár tudtam, hogy sok értelme ennek sincs, hiszen magam is agyonfotóztam már...






2 megjegyzés:

Kozma Erzsébet írta...

Nekem tetszenek, a Szabadság hídról készült második kép érdekes és egyedi. Nagyon jók a városfotóid, mindig megcsodálom.

2016. július 12. 22:24
TiSza írta...

Köszönöm Erzsi! Gyönyörű ez a város, nem nagy kunszt szép fotót készíteni róla, de azt reméltem, hogy valami különleges sül ki ebből a villámcsődületből. Különleges nem lett belőle, maradt a város eredeti szépségének megörökítése.

2016. július 13. 20:53

Megjegyzés küldése

 

2009 ·TiSza by TNB