Extrém portrék - Csókás Anna

2018. március 5., hétfő

A werkfotók után jöjjenek a kidolgozott képek.

Az előkészületeket Anna FodrÁsz-műhelyében, Vácott végeztük. Kovács Gabi extrém sminkkel készült (ez adta a fotózás tervezésének alapját), eköré próbáltuk felépíteni a koncepciót. 

Munkánkat jelentősen megnehezítette a zord, szeles téli hideg, jelentős mínuszokkal. Anna gyakorlatilag csak fél percekre tudott a kamera elé állni, utána menekülnie kellett vissza a meleg ruházat alá. A nagy hideg miatt a Dunapartot ki is hagytuk a helyszínek közül.

Az extrém smink a képek kidolgozásánál több esetben játszadozásra csábított, a látvány ugyanis nagyon illett egyfajta mesebeli vagy fantasy-környezetbe. (Az igazi persze az lett volna, ha ezt már a fotózás tervezésénél figyelembe vesszük és megfelelő háttérrel készítjük el a felvételeket - de hát ezt elmulasztottuk. A tanulságot viszont levontuk...) Néhány képnél ezért Anna alakját a wallhere.com (ingyenes háttérképek) oldaláról letöltött grafikák mesebeli tájaiba helyeztem, hogy elérjem a kívánt hatást. Az ilyen "buherálásoknál" mindig kihívást jelent a modell és a háttér eltérő szín- és fényviszonyainak összedolgozása. Szerencsére ehhez jó tapasztalatszerzés volt egy korábbi filmplakátkészítés és Noel unokám sárkányos képeinek szerkesztése.

A stáb:
Modell és haj: Csókás Anna
Smink: Sminkes Gabi


 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

2009 ·TiSza by TNB