Virágok közt...

2010. július 7., szerda


Néhány hete megálltam egy pillanatra a gödöllői kastélynál, hogy megnézzem a nemrég felújított parkot (szép lett). Akkor készítettem ezt a fotót, háttérben a királydombi pavilon elmosódott épületével. Inkább  hangulatkép, mintsem valódi virág- vagy tájfotó.

A kép számomra azért is kedves, mert új optikával készült. Megváltam ugyanis a Sigma 17-70 mm f/2,8-4,5 DC Macro-tól és fájó szívvel eladtam a nagyszerű Canon 50 mm f/1,8-at.  Mindezt egy remek Canon EF-S 17-55 mm f/2,8 IS USM kedvéért...

Messze vagyok még attól, hogy kiismerhessem az új szerzeményt, az azonban már kevés tapasztalattal is látszik, hogy más minőség. Ilyen éles képekre a Sigma nem képes. A bokeh is szép. A fix fényerőt pedig nem kell magyarázni. Makró-funkciója ugyan nincs, de amennyit én makróztam... Kicsit nehéz  is (645 g) - de hát valamit valamiért. Remélem, portréhoz is jó lesz a Canon 50 helyett (de ha nem, akkor legfeljebb egyszer majd újra megveszem - hiszen nemcsak jó, de szerencsére viszonylag olcsó is).

Úgy gondoltam, lehet még keresni valóm a kastélyparkban, ezért a hét végén újra bekukkantottam, hogy közelebbi ismeretségbe kerüljek az új szerezménnyel. A virágokon már kezdeti nyomokat hagyott az elmúlás, de azért beleerőltettem néhány képet a gépbe.

















11 megjegyzés:

Kecskeméti Fotókör írta...

Gratulálok az optikához és persze a képekhez is! Biztos jól szolgál majd!

2010. július 7. 9:21
TiSza írta...

Köszönöm. Én is reménykedem a jószolgálatban :-)

2010. július 7. 9:58
Kozma Erzsébet írta...

Stílusosak és nem mindennapiak a virágfotóid is. Látom az utolsóba egy kis PS-t is csempésztél.:-)

2010. július 7. 19:51
Szabó Szilárd írta...

"Beleerőltettem néhány képet a gépbe". Nagyon tetszik ez a kifejezés! Elég gyakran megesik velem is, hogy kimegyek valahová, és hosszú perceken át kell "beleerőltetnem" a képeket a gépbe. Aztán jobb esetben beindul a dolog, megszűnik az idő körülöttem s maradnak a fények, a színek, a hangulatok. Extrém esetben a gépet sem tudatosan használja ilyenkor az ember. Transz? Gondolom, annak egy formája, minden esetre ez az, amiért az egészet csinálni érdemes. Mikor maguktól mennek bele a gépbe a képek, nem kell őket "beleerőltetni"!
Sok szerencsét az új cucchoz!

2010. július 8. 10:06
TiSza írta...

Köszönöm, hogy benéztetek.
Igen Erzsi, az utolsóban tényleg van egy kis PS is. Natúrban is tetszett, de mivel eléggé hasonlít az előtte levőhöz (ugyanazok a virágok és hátér), gondoltam eljátszom vele egy kicsit.
Szilárd, a fotózás valóban nagy varázslat, s még ha nem is sikerül mindig mágussá válnunk, bűvészinasként is remek szórakozást nyújt.

2010. július 8. 15:16
Marcsi írta...

Szerintem jó döntés volt ez az obi. A képek magukért beszélnek. Az első kettő különösen közel áll az én ízlésemhez! Nagy gratula! Üdv. Marcsi

2010. július 9. 12:06
TiSza írta...

Köszönom Marcsi!

2010. július 9. 13:16
orbán domonkos írta...

Gratu az új szerzeményhez. Megértem a váltást és amit vettél tényleg elsőrangú obi. Várom az újabb képeket, bár ezek se éppen csúnyák... :)

2010. július 9. 19:29
TiSza írta...

Kösz Doma. Igykeszem majd nem nagyon lerontani az obi teljesítményét.

2010. július 9. 20:57
L-B. Melinda "mazsóca" írta...

Szia!
Gratulálok az új objektívhez:) A felső kettőt nagyon megszerettem:)

2010. július 12. 21:31
TiSza írta...

Köszönöm mazsóca!

2010. július 13. 6:54

Megjegyzés küldése

 

2009 ·TiSza by TNB