Utcarészek

2011. február 10., csütörtök


Már régen nem volt időm fényképezni, de ma végre munka után egy kicsit "elszabadultam". Nem tettem valami nagy kitérőt, de azért megálltam néhány fotó erejéig a kőbányai Liget téren.

Az utcán sétálva egy padon üldögélő öregre lettem figyelmes, aki egy üveg pia társaságában hangos szitkozódással szapulta az életet. Az arra sétálók rá se hederítettek, valószínűleg hozzászoktak már...

Továbbsétálva egy oszlopos árkád fényei és árnyai ragadták meg a figyelmem. A nap ekkor már erőteljesen  zúgott lefelé, miközben lapos fényével arany szőnyeget terített az egyébként sötét folyosóra. Az arrajárók hosszú árnyékai szinte horrorisztikus hangulatot idéztek. Az árnyjátékokból azonban alig tudtam valamit megörökíteni, a sok járókelő mindig "összekuszálta" a képet.



A folyosó túloldalán a tér szélén állva romantikus filmbe illő látványt nyújtott a vasútállomás peronja, ahol vérvörös vásznat feszített ki a lebukó nap hatalmas korongja a vonatra várók sziluettje mögé.


Ennyi volt a séta. Visszafordultam. Amikor újra az utcához értem, láttam, hogy az öreg már eltűnt. Hazament (ha volt hová), vagy csak máshová tette át átkainak színterét? Sosem tudom meg.






ingyen webstatisztika

9 megjegyzés:

Vivien írta...

eredményes séta volt! mindhárom kép nagyon jó lett :-)

2011. február 11. 9:48
TiSza írta...

Köszönöm Vivien! Örülök, hogy tetszenek a képek, és hogy látogatod az oldalt!

2011. február 11. 14:22
Unknown írta...

Remek mind a három kép, de a 3. a különösen szívet melengető látvány. Aztán ez a leírás:
"A folyosón túloldalán a tér szélén állva romantikus filmbe illő látványt nyújtott a vasútállomás peronja, ahol vérvörös vászont feszített ki a lebukó nap hatalmas korongja a vonatra várók sziluettje mögé." - ha nem látnám a fotót akkor is magam elé tudnám képzelni. Gratulálok!

2011. február 11. 16:18
TiSza írta...

Micsoda nap! Két új látogatóm is akadt!
Keriatti, köszönöm. Örülök a szavaidnak.

2011. február 11. 18:05
Kecskeméti Fotókör írta...

Az utolsó kép az ami a legjobban tetszik nekem!

2011. február 11. 21:22
TiSza írta...

Igen, szerintem is az a legjobb (bár kicsit giccsesnek érzem).

2011. február 11. 21:41
Kozma Erzsébet írta...

Az utolsó egy nyitott könyvre emlékeztet. Remek fotók, kellemes olvasnivaló.

2011. február 12. 12:42
Kerekes Zsuzsa írta...

Az ilyen sétákat szeretem. :) Számomra az első kép a legjobb, nemcsak a jellegzetes morgolódó miatt, hanem a háttérben - kontrasztként megjelenő - vidáman csevegő hölgyek miatt is.

2011. február 12. 20:16
TiSza írta...

Igazából jobban szerettem volna a kontrasztot jobban kidomborítani, de éppen az öreg egy viszonylag nyugodt pillanatát kaptam el. Kicsit túl békés lett így a kép.

2011. február 13. 17:10

Megjegyzés küldése

 

2009 ·TiSza by TNB