Balatoni nyár

2015. július 9., csütörtök

Két héttel ezelőtt a Balatonnál nyaraltunk, s mivel az idő nemigen volt alkalmas a fürdésre, jobbára csak kirándulással és sétálgatással töltöttük az időt. Ezalatt bejártuk a Balatonfelvidéket és az északi partot Keszthelytől Balatonfüredig, és az utolsó két napban megálltunk Siófokon is.

Ezalatt persze születtek fotók is a megunhatatlan szépségű tájról nappal is és kék órás időszakban is.














7 megjegyzés:

Kozma Erzsébet írta...

Remek gyűjtemény. Sejtésem szerint strandolás nélkül is jól éreztétek magatokat, volt idő és lehetőség fotózni.:-)

2015. július 9. 19:40
Kovács Miklós írta...

Nagyon szép sorozat. Milyen látványos, friss színvilág! Csak a hagyományos képjavítási lehetőségekkel játszottál el (fényerő, kontraszt, színtelítettség stb.) vagy valamilyen szoftveres utómunkával érted el a hatást?

2015. július 10. 0:24
TiSza írta...

Erzsi: szokták mondani, hogy nincs rossz idő a fotózáshoz, csak meg kell találni a megfelelő témát. Ezúttal sem volt másképp. Az idő nagyon változékony volt, többször esett, ezért inkább kirándultunk, jobb időben sétáltunk, de tény, hogy több időt tudtam fotózással tölteni :)

Miklós: minden fotóm raw-fájlját először Lightroomban "teszem helyre", ami egy általános utómunkát jelent, de ebbe beletartozik a színekkel való játszadozás is, pl. az ég kékjének kiemelése, esetleges mikrokontrasztok kezelése. Ezután Photoshopban folytatom a munkát, mert ott más lehetőségek is vannak a kép meghatározott területeinek speciális kezelésére (pl. maszkolással).

2015. július 10. 7:50
Kovács Miklós írta...

Köszönöm a magyarázatot. Magamban valami ilyesmire gondoltam :) A Lightroom programot még abszolút nem ismerem, nem használtam. Majd alkalomadtán ismeretséget kötök vele :)

2015. július 10. 10:00
cerezo írta...

Szép sorozat, gratulálok! Ráadásul egyik kedvenc tájegységemmel, a Balaton-felvidékkel. :)

2015. július 11. 8:13
Hungarian Horntail írta...

Csodálatos fotók, az utómunkától függetlenül ezek a bodros hasú felhők a legszebbek tájfotózáshoz szerintem! Az utolsónak pedig mekkora hangulata van azzal a magányos utcalámpával...

2015. július 21. 22:37
TiSza írta...

Köszönöm Réka! Ezek a felhők valóban a legjobbak, már másodszor volt szerencsém ilyenekhez egy viszonylag rövid időn belül. (Az utómunkát most talán egy kicsit el is túloztam...) Az utolsó képek Siófokon egy apartmanház 3. emeletéről készültek, ahonnan remek panoráma nyílik a Balatonra. Szinte minden nyáron töltök ott (a barátaimnál) egy-két éjszakát, és ezeket a képeket ismételten elkészítem - az időjárástól függően változó sikerrel és látvánnyal (az idén az óriáskerék is újdonság volt).

2015. július 22. 11:16

Megjegyzés küldése

 

2009 ·TiSza by TNB