Nyárutó Kocsis Zitával

2017. október 11., szerda


A nyár utolsó leheletét próbáltuk kihasználni szeptember végén, amikor "Nyártündér"-fotózásunkat terveztük. Az ötlet még 2016. őszéről ered, amikor Trautmann Laurával egy jól sikerült  portrésorozatot készítettünk. (Az egyik képet a Zonerama online fotómagazin is kiemelte egy cikkében.) Ezen felbuzdulva úgy döntöttünk a stábbal, hogy sorozatunkat négy évszakosra bővítjük. 

Azóta Molnár Mónikával elkészítettük a "Tavasztündér"-t, s most megpróbálkoztunk a nyári változattal.

Miként az őszi és a tavaszi fotózásnál, úgy most is majdnem elkéstünk. Nem egyszerű feladat egy ilyen projektet összehozni.... Télen például nem is sikerült - így ez a feladat még hátravan.

Elképzeléseinkben hosszú szőke hajú modell szerepelt. A facebook egyik TFCD-csoportjában keresgéltük a modellünket, s végül sikerült megfelelő jelentkezőt találnunk Kocsis Zita személyében.

Régóta visszatérő problémát jelent a megfelelő ruha kiválasztása. Mivel stylistünk  sajnos (még) nincs, ezért mindig a lányok saját ruhatárából válogatunk. Ezúttal Sminkes Gabi két fehér ruhakölteményét vetettük be, amelyek szerencsére épp illettek Zita alakjára. Egy igazi Nyártündérnek virágkoszorú is jár, amit menyem, Zita  készített. A fotózás helyszíne a budapesti Népliget volt.

A kidolgozásnál szokásom szerint eljátszadoztam a különböző színösszeállításokkal, így aztán születtek olyan képek is, amelyek inkább az őszt idézik, mint a nyarat...


A közreműködők:
Modell: Kocsis Zita
Smink: Sminkes Gabi
Fodrász: Viniczai Sára
Hajkoszorú: Szabóné Takács Zita











2 megjegyzés:

Kozma Erzsébet írta...

Mindegyik szép, de a nyolcadik a legjobb, az ff. Pedig nekem nem kedvenceim az ff képek, de ez most igen.

2017. október 27. 21:53
TiSza írta...

Köszönöm Erzsi. Én szeretem a fekete-fehéret, mindig megpróbálkozom egy-egy színes képet áttenni ff-be, több-kevesebb sikerrel. Nem könnyű valóban jó ff-et alkotni...

2017. október 29. 14:53

Megjegyzés küldése

 

2009 ·TiSza by TNB