LM Acoustic - 1. rész

2019. február 19., kedd

Az LM Acoustic két tagja: Fehér Lili énekes és Rafael Márió zongorista.

Fehér Lilivel tavaly a váci Dunaparton fotóztunk először, és megbeszéltük, hogy készítek majd néhány koncertfotót is valamelyik fellépésén. Hívott is különböző eseményekre többször, de valahogy sosem tudtam elmenni. Most végre alkalmam nyílt a formáció Valentin napi fellépését meghallgatni a Király utcai BB'z Bárban.

Könnyen hallgatható, de nagyon igényes zene, virtuóz zongorakíséret és remek ének - röviden összefoglalva ez várt a hangulatos bárban töltött estén.

Egyszerű hangulatvilágítás és statikus fények fogadtak - vagyis semmi villódzó, színes fénykavalkád nem zavarta (de úgy is fogalmazhatnék, hogy nem tette hangulatosabbá) a fotózást. Mint ahogy egy bárhoz illik, elég kevés fénnyel kellett megelégednem, ezért általában ISO 3200-as beállítással fotóztam. (Ez még olyan tartomány, amellyel probléma nélkül megbirkózik a Canon 70D. A 6400-at is elég jól bírja, pláne, hogy koncertfotózásnál nem is olyan nagy probléma a kisebb zaj - adott esetben még hozzá is ad valamit a kép hangulatához).

Fotózáskor próbáltam mindig olyan szöget találni, amelynél a mikrofon nem takarja el ez az énekes arcát, s az árnyékok sem törik szét a látványt. Sok fotót készítettem, egyrészt hogy könnyű legyen válogatni a különböző arckifejezések közül, másrészt pedig mert sok félrefókuszált, életlen  képre számítottam a nagy rekesznyílás használata miatt. Ez utóbbi baj szerencsére elkerült, úgyhogy bőven volt miből meríteni az utómunka során.

A sok fotó arra ösztönzött, hogy többféle kidolgozással is megpróbálkozzam. A normál képeken kívül mindig csinálok fekete-fehér változatokat, de ezen túl is eljátszadoztam néhány képpel. Így elég változatos termés született, s hogy minél több fotót bemutathassak (és mégse legyen egy-egy tömb olyan unalmasan sok), három bejegyzést is szánok az LM Acousticra. 

Kezdem az egyszerű, "normál" képekkel: a helyszínnel, a hangulattal és a zenekarral. A képek legtöbbje persze azért Liliről szól...

a bár

a duó

Rafael Márió, a zongorista

a mikrofonnál: Fehér Lili:
  









Folytatás: 



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

2009 ·TiSza by TNB