Két fotóm a Digitáliis Fotómagazinban

2019. május 16., csütörtök

Időnként részt veszek a Digitális Fotómagazin pályázatain, s néhányszor már sikerült is bekerülnie egy-egy képnek a válogatásba.

Két ilyen jellegű "gyűjteménye" is van a magazinnak. Az egyiken egy adott témához illő fotókkal lehet pályázni, a másik lehetőség, hogy a Képértékelés rovathoz tölt fel képet a fotós, amelyek közül a szerkesztő tetszés szerint válogathat. Itt nem feltétlenül a legjobb alkotások kerülnek kiválasztásra, hanem amelyekhez hasznos értékelés fűzhető. 


Az idei évfolyam 3. számában mindkét rovatba bekerült egy fotóm. A Tavasz témájú képek közé a (véletlenül éppen) Tavasz című montázs (modell: Pap Charlotte, smink: Jánvári Noémi), a képértékelés rovatba a Tető-absztrakt című fekete-fehér fotó, ami a zalakarosi MenDan hotel üvegtetejét ábrázolja. Ez utóbbihoz az alábbi értékelést írja Szigeti Tamás fotóriporter:

A formai játékok mindig izgalmasak, nem véletlenül vonzzák a fotográfusokat. Tibor felvétele is egy ilyen, a fények és árnyékok hatására épülő látványos kompozíció. Talán még egy kicsivel érdekesebb lenne a kép, ha a legsötétebb részekben is látszódna egy kicsivel több részlet. Könnyen lehet azonban, hogy ilyen nagy fény-árnyék különbséget nem tud jobban megkülönböztetni a kamera érzékelője.


Tavasz

Tető-absztrakt





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

2009 ·TiSza by TNB