Toszkána

2019. október 10., csütörtök

Szeptember végén Toszkánában töltöttünk néhány napot. Bejártunk néhány kötelező "nagyvárosi" úti célt, mint Firenze, Pisa, Siena, amelyek tele vannak középkori építészeti remekekkel (amelyek egy  részét nem könnyű fényképezni, mert sokszor a hatalmas épületkomplexumok pici terekre vannak bezsúfolva), de nem maradhattak ki a jellegzetes, zegzugos, tornyokkal ékesített kisebb középkori (sőt régebbi) települések, mint San Gimignano, Lucca, Volterra, Monteriggioni és a többiek. A tengerpartot kihagytuk, mert az már nem fért volna bele az időbe.

Toszkána látványosságai közé azonban nemcsak az ódon épületekkel telezsúfolt régi települések tartoznak, hanem a jellegzetes, hullámzó dombokkal, völgyekkel ékesített toszkán táj, a távolból leselkedő Appeninekkel. Ciprusok, szőlők, ősi villák, olajfák, szőlőültetvények váltják egymást a közhelyesen gyönyörű környezetben.

Természetesen ilyenkor sok kép készül, melyek közül a városi látványosságok (egy része) a fenti mixben  látható, ezeknek a számát azonban nem akarom itt szaporítani, helyettük itt inkább néhány tájképet mutatok. 

Szállásunk bázisa egy San Gimignano környezetében lévő "udvarház" apartmanja volt egy domb tetején, ahonnan - különösen hajnalban - gyönyörű látképeket lehetett  fotózni.







Természetesen útközben is készültek képek.















4 megjegyzés:

Kovács Miklós írta...

Nagyon látványos fotósorozat, gratulálok! Sajnos nem jártam még Toszkánában, de minden alkalommal elbűvöl a szépségével ha fotókon látom. Azok a színátmenetek a gimnáziumi rajzórákat juttatják az eszembe, a számtalan színtónus tanulmánnyal.

2019. október 16. 23:33
TiSza írta...

Köszönöm. Toszkána nekem is nagy vágyam volt, s valóban érdemes végigjárni.

2019. október 19. 11:52
Cséfalvay Katalin írta...

Mindig jó, ha a szállást sikerül ilyen tökéletes helyre választani :) Szuper képek készültek onnan! Az utolsó útközben-kép is befutó nálam!

2019. november 8. 10:48
TiSza írta...

Köszönöm Katalin! Valóban szerencsések voltunk a szállással és az idővel is.

2019. november 10. 18:15

Megjegyzés küldése

 

2009 ·TiSza by TNB