2020 - Összegzés

2020. december 31., csütörtök

2020 különleges év volt, sok szempontból is. Először is itt volt a koronavírus-járvány, ami nagyon átrendezte napjainkat, életvitelünket, hiszen a mindennapjainkban soha még ilyen léptékű változás nem tört ránk az elmúlt 65 évben (ha a politikai változásokat most egy kicsit félretesszük).

Számomra ez volt az utolsó munkában aktív év. A következő időszakot idén kellett megalapozni, s ebben bizony volt feladatom bőven. Mindezek miatt kicsit háttérbe szorult a fotózás - remélem, csak átmenetileg, s 2021-ben már újra egy fotózásban aktív időszak talál rám...


Nézzük, fotózás szempontjából mit hozott nekem a 2020-as év (amit mindössze 16 bejegyzés foglalt össze a blogban):


Edinburgh

Rövid, januári kiruccanásunk végül az egyetlennek bizonyult, és egész évben ezekből az élményekből kellett táplálkozni. Jó dolog emlékezni rá!



Repcefotózás Mónikával és Diankával

Pandémia ide vagy oda: óvatos távolságtartással megpróbáltuk kihasználni a sárgaságban tobzódó természet nyújtotta lehetőségeket. És nagyon jól esett!


Unokák és Duókák

Gyermekekből sosem elég... Ebben az évben a körülmények alaposan megnyirbálták a lehetőségeinket a találkozásra - de amikor összejött, az maga volt az ünnep!


Fantasy World

Az év első komolyabban előkészített fotózása a Sminkes Gabi által megálmodott testfestéshez fűződik. Kicsit szűkös stúdióban, lelkes közreműködőkkel, maradandó élmény volt.

Modell: Trautmann Laura
Smink: Sminkes Gabi
Haj: Viniczai Sára


Szalmabálás fotózás Vicával

Petrovics Vica (a modell) ötlete volt a szalmabálás fotózás, amit egy kis virágos réttel kiegészítve Gyömrőn sikerül megvalósítanunk.

















Őszi portrék Pallag Csengével

Már novemberben jártunk, amikor sikerült az év talán legszínesebb portréfotózását összehoznunk a megszokott stábbal: 

modell: Pallag Csenge
smink - Sminkes Gabi
haj - Viniczai Sára


Kismamafotózás

Az év utolsó fotózása egy baráti házaspár kérésére történt: Meli, Bandi (és kutyájuk, Lujza) álltak a kamera elé.



FIAP-oklevél

Az év utolsó eseménye nem egy fotózáshoz, hanem a FIAP oklevelének megérkezéséhez kapcsolódik: a korábbi évek (alapvetően 2017 és 2019) nemzetközi versenyeredményei alapján sikerült teljesítenem az AFIAP (a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség Művésze) minősítés feltételeit, amit a FIAP egy oklevél megküldésével tanúsított.


Ennyi volt az év. Persze csak fotózás szempontjából. Mert az élet sok más, egyéb vonatkozása nem ide kívánkozik... 

BÚÉK!


4 megjegyzés:

Cséfalvay Katalin írta...

Gratulálok a fotókhoz, mindig szívesen nézegetem, olvasom a bejegyzéseidet! Remélem jövőre is lesz erre lehetőségem. Egészségben és fotózásban (is) gazdag boldog új évet kívánok!

2021. január 1. 11:25
TiSza írta...

Köszönöm Katalin! Mindig örülök, ha reflektálsz a bejegyzésekre. A közös fotózást pedig csak megszervezzük egyszer! Neked is boldog új évet kívánok!

2021. január 1. 11:44
Kovács Miklós írta...

Kicsit megkésve ugyan, de ide is elértem. Először is nagyon köszönöm a balesetemmel kapcsolatos jókívánságodat, valamint én is sikerekben, fotózásban (és ha jól értelmeztem akkor) kikapcsolódásban gazdag nyugdíjas új évet kívánok Neked! Úgy gondolom a korlátozásokhoz képest elégedett lehetsz az idei fotókollekcióddal is és a kapott oklevél pedig feltette az i-re a pontot. Gratulálok!

2021. február 15. 12:55
TiSza írta...

Köszönöm Miklós! Örülök, hogy eljutottál ide!

2021. február 16. 9:25

Megjegyzés küldése

 

2009 ·TiSza by TNB