Budapart

2023. augusztus 13., vasárnap

 

A Rákóczi-híd budai lábánál építették fel a 143 m magas MOL Campus hatalmas tornyát, amely annak idején nagy vitákat váltott ki az építészek között (kell-nem kell ilyen magasház Bp-re). A torony mindenesetre impozáns, a környékén pedig 3000 lakás, 13 irodaház épül-épült, 30 ezer ember számára. 

A torony és környéke szép, de ha belegondolok, hogy egy Gödöllő nagyságú városnyi ember jár-kel majd ott naponta, akkor a hely kicsit szűkösnek tűnik.

Eltöltöttem a környéken másfél órát, és jártam-keltemben fotóztam a (még mindig épülő) lakótelepet, az irodaházakat, a Campus üvegablakaiban tükröződő látványt (amit a bent dolgozók üvegablakon átszűrődő képe is gazdagított). A környék látványát uraló torony ablakait éppen egy csapat alpinista tisztította. 

A terület közvetlenül a Duna-parton terül el, így Sho Beach néven egy kisebb strand (és rendezvényközpont) is helyet kapott.



A Mol Campus külső falán a "Lógósok"




2022. júliusában még így állt az építkezés (a Kopaszi gátról fotózva):







2 megjegyzés:

Cséfalvay Katalin írta...

A képek remekek, igazi képeslapokat készítettél! Ezt a tornyot utálom. Mindenhonnan látszik a városból, a Hárs-hegy tetejéről fotóztam a várost, ez a legnagyobb épület egész Budapesten

2023. augusztus 29. 8:06
TiSza írta...

Köszönöm. Igen, az épület nagy viharokat kavart már tervezésekor is. Közelről nem néz ki rosszul, még olyan nagyon monumentálisnak se, de hogy Budapest távoli összképén hogyan hat, azt nem tudom, fölülről még nem láttam. Mindenesetre szép példája az elhatalmasodó gigantomániának: legyen jó nagy, az a jó, ha a Holdról is látszik.

2023. augusztus 30. 7:42

Megjegyzés küldése

 

2009 ·TiSza by TNB