Tájak és városok - Zakopane

2011. október 6., csütörtök

Az előző bejegyzésben meséltem lengyelországi utunkról, amelynek azonban csak a második állomásáról készült fotókat mutattam be: a krakkói képeket.  Pedig  Zakopane volt az első állomáshely, amelyről méltatlan lenne teljesen megfeledkezni.

A téli üdülőhely nagyon kívánatos látnivaló így nyár végén is, tele is volt turistákkal annak ellenére, hogy Krakkóval ellentétben itt nem fogadott kegyeibe minket az időjárás istene. Hideg volt, köd és sötét.. Ennek ellenére, mint mindenki, akit erre vetett jó sorsa, természetesen mi is felmentünk a hegyre a függővasúttal (amit itt Gubalowkának hívnak), és megcsodáltuk a környező hegyek panorámáját. Sokat sétáltunk a főutcán is, ami tele van élettel, különösen estefelé, és természetesen megkóstoltuk a híres füstölt juhsajtot (na jó, én nem, de a többiek mind). Megcsodáltuk a fekvő ember formájú hegyet, amelynek "szájából" jól láthatóan egy kereszt emelkedik az ég felé - ha éppen nem burkolják sűrű felhők.

A város lenyűgözi a látogatót nyüzsgésével, egyedi faházaival, sokszínűségével és sok-sok apró részlettel, amelyeket igyekeztem a fotókon is megörökíteni.
2 megjegyzés:

Nagy Krisztián írta...

ÓÓÓÓ! Nem baj az az alacsony felhőhatár! Sőt!
Megintcsak hangulatos válogatást mutatsz nekünk!
Fajin!

2011. október 7. 9:35
TiSza írta...

Köszönöm Krisztián.
(Igen, a felhők jók néha, de ha csak lóg az eső lába és az épületek fölött nincs ég, az már sajnos nem olyan látványos.)

2011. október 7. 20:29

Megjegyzés küldése

 

2009 ·TiSza by TNB