Portré és pin-up

2013. október 15., kedd

Trautmann Laurával (akivel a Három a kislány-fotózásról ismerjük egymást) azt találtuk ki, hogy a hagyományos portrézás mellett eljátszadozunk a pin-up műfajával. Ez egy amolyan múlt század közepi stílusban készült "címlaplány"-fotó, amelyet a magazinokból tépkedtek ki a rajongók és ragasztottak az öltözőszekrényekre és a falakra. Az ilyen képek általában műteremben készülnek - ennek híján ezt mi most egy kicsit "kültériesítettük". (Néhány képen azonban a játék kedvéért utólag kicseréltem a hátteret.)

Stylist persze nem állt rendelkezésünkre, így Laurán múlt, hogy milyen régi időket idéző ruhákat tud előkaparni a szekrényből. A három összeállításból végül egy fekete-fehéret találtunk a legmegfelelőbbnek, de persze a többit is felhasználtuk a portrék készítésénél.

A fotók Budapesten, a Népligetben készültek, a smink Gál Barbara munkáját dicséri.


  
6 megjegyzés:

Nagy Krisztián írta...

Jók lettek a képek! Úgy tűnik hasonlóan pörög az agyunk, mert én is épp a pin-up stíluson filóztam - csak kollódiumba öntve. Az elmúlt egy hónapban már ezerszámra nézegettem ennek a stílusnak az "archaikus" változatait. :)

2013. október 15. 15:23
TiSza írta...

Kíváncsian várom az eredményt :)

2013. október 15. 15:39
Kozma Erzsébet írta...

Nekem az utolsó kettő tetszik a legjobban.

2013. október 15. 17:36
TiSza írta...

Végül is azok az "igazi" pin up képek.

2013. október 15. 18:35
Szabó Szilárd írta...

A két bőrkabátos az igen, de a 11., 12. és 13. képen nekem valahogy nem illik össze teljesen a kosztüm és a környezet. De ahogy mondod, szükségmegoldás volt a kültéri fotózás. Az új háttérrel viszont már minden OK!

2013. október 29. 7:37
TiSza írta...

Igen, a háttércserések az igai pin up képek. Mégis szeretem a többit is, mert Laura nagyon jó rajtuk, meg aztán emlékeztetnek e jó kis fotómókára.

2013. október 29. 18:21

Megjegyzés küldése

 

2009 ·TiSza by TNB