Esküvőfotózás

2010. szeptember 21., kedd

Az esküvőfotózás olyan területe a fotográfiának, amelyben már van tapasztalatom - mint örömapának. Még ebben a minőségemben is érdekes volt közvetlen közelről megfigyelni Orbán Domonkos munkáját (már amikor éppen nem feledkeztem bele magába az eseménybe, ami persze inkább előfordult, mint nem). Magát a tevékenységet azonban még sosem űztem fotósként (mert hát Kata és Ákos esküvője alatt készült képeim természetesen nem ide tartoznak). Éppen ezért érdekes volt végigolvasni a prohardver.hu oldalán KTTech cikkét 


címmel. Ajánlom mindenkinek, akit a téma érdekel, elég részletesen és tisztességesen végigköveti az esemény fotózásának várható körülményeit, követelményeit és buktatóit is.

A témához még néhány link:

Frissítés:

Az eltelt időben Orbán Domonkos blogján született meg egy jó írás az esküvőfotózásról, amihez hasznos kommentek is érkeztek. Elolvasásra javaslom.

5 megjegyzés:

Kozma Erzsébet írta...

De jó, hogy ezeket az infókat megosztod! Hasznos lehet még akkor is ha csak amatőrként vág bele az ember.

2010. szeptember 21. 11:40
Kecskeméti Fotókör írta...

Esküvő fotózás kemény munka! Favágás! Toppon kell lenned, folyamatos figyelés, kompozíciók - témák keresése, ismerned kell ahogy mi miután következik - főleg ha templomi esküvő is van. Úgy kell fotózni, hogy ne zavard a szertartást, de közben a rokonság nem a hátadra kíváncsi... Favágás!
Utána az utómunka: kiválogatni azt a rengeteg képet, szelektálni a megmaradtakat, kiemelni belőle párat és azokat úgy istenigazából "megdolgozni"... Favágás 2!

Mindamellett...jó dolog, szeretem! :)

2010. szeptember 21. 12:49
TiSza írta...

Hát igen... Nagy meló, nagy felelősség és ha elrontod, nem tudsz javítani. De amit csinálsz, abban sokszor sokan fognak gyönyörködni.

2010. szeptember 21. 15:42
orbán domonkos írta...

:) Köszönöm a reklámot. :)
Jó így összegyűjtve látni.

2010. szeptember 21. 23:44
TiSza írta...

A reklám a minimum :-)

2010. szeptember 22. 7:33

Megjegyzés küldése