Tájak és városok - Zakynthos

2010. szeptember 1., szerda

Nyáron a feleségemmel egy hetet Zakynthos szigetén töltöttünk. 

Ez egy kicsi görög sziget a Jón tengeren, közvetlenül a Peloponnészoszi félsziget mellett, Szicíliával kb. egy magasságban.

Két híressége van. Az egyik a Caretta caretta nevű, itt költő teknős, aminek megcsodálására lépten-nyomon nagyszerű ajánlatokkal csábítják a turistákat, leszögezve, hogy a teknősökkel való (tengeri) találkozást nem garantálják. A legtöbbeknek nem is sikerül megpillantaniuk egyet sem (mi ezt a túrát kihagytuk, ezért aztán mi sem láttuk). A másik nevezetesség az előző bejegyzésben már látott török csempészhajó rozsdás maradványa a gyönyörű Navaggio öböl homokos partján.

A sziget mindössze 410 négyzetkilométer (a tengerpartja összesen kb. 120 km), de sajnos ezt sem tudtuk tisztességesen felfedezni, mert a görögök nem átallották megkeseríteni a turisták életét (és a sajátjukat) az üzemanyagosok sztrájkjával. A bérelt autónak ezért aztán lőttek. Ha meg kizárólag a befizetett busz- és hajókirándulások élményeire kell alapoznom a véleményemet, akkor azt mondom: Zakynthoson a vadregényes és szép tengerpartokon kívül nem sok látnivaló akad. Erről a kevésről készítettem néhány turistafotót...


                                       A főváros látképe                         

 
                               Háttérben a Teknősbéka-sziget 

 
A híres Navaggio öböl és a roncs


...hogy ne csak a szokásos turistaképek legyenek



5 megjegyzés:

Kecskeméti Fotókör írta...

Szép helyeken jártatok, szép képek készültek!

2010. szeptember 2. 8:21
orbán domonkos írta...

nagyon jó képek.
FancyBox-szal sikerült jutni valamire?

2010. szeptember 2. 9:36
TiSza írta...

Köszönöm, hogy benéztetek.

Doma kösz a segítséget, még vizsgálódom. A lightbox és az általad ajánlott fancybox a két esélyes versenyző. A lightboxot már tudom használni (erz-től kaptam egy nagyon részletes magyar telepítési útmutatót), és annak a tapasztalatai alapján már valószínűleg meg tudom fejteni az angol (és kicsit szűkszavúbb) leírású fancyboxot is. A hét végére eldől, melyik lesz a befutó.

2010. szeptember 2. 15:12
Kozma Erzsébet írta...

Görögország varázslatos, ami a fotóidról is látszik. Nekem a sziklákban képződött átjárókat ábrázoló fotó tetszik a legjobban a gyönyörű kék vízzel.

2010. szeptember 2. 19:37
TiSza írta...

Az említett átjáró a Blue Caves (Kék barlangok) része, amelyekben a víz mindenféle érdekes színekben játszik. Ilyen természeti képződmények a legtöbb adriai és földközi-tengeri szigeten vannak, és persze mindet nagy látványosságként mutogatják. Szépek is.

2010. szeptember 2. 20:31

Megjegyzés küldése