Unokák és Duókák 1.

2016. szeptember 16., péntek

Első unokámat, Noelt, születése óta agyonfotózom, ami normális reakció egy hobbifotós nagypapától. Kisebbik unokám, Félix (akit második gyerekként csak Duókának hívunk), viszont elég mostoha ezen a téren (is), mint a kisöcsik általában. Nemrég viszont úgy gondoltam, hogy már ő is "megérett" egy komolyabb fényképezésre.

Annál is inkább, mivel két éve, nagyjából ugyanebben a korban Noelről is készítettem egy sorozatot, eljött hát az idő, hogy elhanyagolt Duókánkról is készüljön néhány kép.


Mivel nincs stúdióm, így a szoba egyik sarkát rendeztük be a magunk kezdetleges módján: egy összecsukott járókát döntöttünk a szekrénynek, erre került a "háttér", ami nem volt más, mint egy takaró, elé pedig egy másik plédet helyeztünk. Ezeket próbáltuk cserélgetni több-kevesebb sikerrel. A világítást két rádióirányítású vaku szolgáltatta. 

A legtöbb kép a terveknek megfelelően Félixről készült, de azért Noel is hajlandó volt néhány fotó erejéig a gép elé ülni.

Minden kép Canon EF 35mm f/2 objektívvel készült, amelyet két éve kifejezetten Noel fotózására vettem (APS-C vázon - mint az én 70D-m - gyakorlatilag egy 50 mm-es látószögű alapnak felel meg), és ami erre a célra már eddig is remekül bevált.


 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

2009 ·TiSza by TNB