Nemzeti Vágta: ARCOK

2010. június 7., hétfő

Tavaly mentem ki először a Nemzeti Vágtára. Esett az eső, mégis rengeteg ember volt. Az esernyő alól fényképeztem a kompakttal, és örömömre néhány egészen jó képet sikerült csinálnom. 

Úgy gondoltam, nem hagyom ki ezt az évet sem. Ezen a hétvégén ragyogott a nap (bár én jobban örültem volna egy kicsit felhősebb időnek). Most is elsősorban az emberek érdekeltek, nem a lovasverseny (amit amúgy sem lehetett jól látni, csak az emelvényről). 

A fényképeken látható felnőttektől engedélyt kértem a fotózásra, és valamennyien örömmel álltak a kamera elé.



 
                egy köztisztasági munkás           Simmer Sándor fafaragó mester

A kisfiú egy lakókocsi közelében, az ugrálóvárak között ődöngött. Olyan volt, mint akit kicsaptak az udvarra játszani. A kocsi ablakában egyszer csak feltűnt egy kislány, majd amikor meglátta, hogy lefényképezem, ijedten behúzta a fejét. Néhány másodperc múlva azonban ismét előcsalogatta a kíváncsiság. Majd megint eltűnt, s többé hiába vártam. Nem bukkant fel újra. 





4 megjegyzés:

orbán domonkos írta...

tök jó portrék!
Van egy huszár ismerősöm aki elvből nem megy ki mert nem veszi jó néven, hogy néhány zsebes nyúlja le az összes pénzt ami itt elköltődik. De a képek jók, tényleg, bocs az offért.

2010. június 7. 23:40
TiSza írta...

Hát igen... pénzlenyúlás nélkül már lassan már semmi sincs.
Csak a képek, amit az emberek vágnak hozzá.
Ezekből lesznek a portrék :-)

2010. június 8. 15:26
Unknown írta...

Azt szeretném megkérdezni, hogyan történik általában egy engedélykérés a portréalanyoktól?

2014. június 15. 19:56
TiSza írta...

Semmi különös. Odamegyek és megkérdezem, hogy lefényképezhetem-e. Általában nem kérdeznek vissza semmit (pl. hogy mire kell a kép?), hanem vagy rögtön beállnak valamilyen pózba (hiszen fényképezik) vagy tiltakoznak, és akkor elnézést kérve odébbállok.

2014. június 16. 6:38

Megjegyzés küldése

 

2009 ·TiSza by TNB