Portréfotózás repcében - Trautmann Laurával

2015. május 1., péntek

repcekereső előzmények után eljött a fotózás napja is, Laurával végre bevethettük magunkat a kiszemelt repcetáblába. 

Kültéri fotózások alkalmával a modellek rendszerint többféle ruhát is hoznak magukkal, mivel a bokrok között megoldható az átöltözés. A síkvidéki repcetáblában azonban ez nem megy, ezért a különböző öltözetek helyett kendőkkel próbáltuk változatosabbá tenni a színekben egyébként is tobzódó látványt.

Erős napsütés volt még kora délelőtt is, ezért mindig nappal szemben fotóztam, s az árnyékban lévő arcot állványra helyezett vakuval derítettem. Az erős nap még így is okozott némi kiégést a karok élénél (ezt egy derítőlappal lehetett volna árnyékolni, de sajnos nem volt segítségem, aki tartsa), viszont legalább biztosította a hajfényt. Egy kis konyhai létrát is hoztam magammal, s több esetben fentről fotózva "emeltem meg" a horizontot, hogy a hátteret teljes egészében a repce sárgája töltse ki. 

A fotók kidolgozásánál mindig próbálgatom a fekete-fehér konverziót, de ezúttal nagyon nehéz volt lemondani a színek üdítő kontrasztjáról. A játék kedvéért egy-két fekete-fehér kép azért így is született.








 


4 megjegyzés:

cerezo írta...

Örülök, hogy a technikai háttérről is írtál, mindig szívesen vetem össze azzal, én vajon hogyan csináltam volna. Ezekből nagyon sokat lehet tanulni. A létra nagyon klassz ötlet!
A képek is tetszettek. :)

2015. május 3. 21:41
TiSza írta...

Köszönöm Laci!

2015. május 4. 7:43
Cséfalvay Katalin írta...

Gyönyörűek, azeretnék egyszer én is ilyet fotózni!

2018. november 13. 8:19
TiSza írta...

Köszönöm. Nem nagyon bonyolult megfelelő repcetáblát találni, csak a modellt kell időben leszervezni hozzá!

2018. november 14. 8:40

Megjegyzés küldése

 

2009 ·TiSza by TNB